Трагедията станала снощи около 22.45 часа на пътя от Батак към "Цигов чарк", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, цитирани от "Фокус".

23-годишният мъж решил да изпробва възможностите на аудито си, но заради високата скорост изгубил управление над автомобила, напуснал пътното платно и помел движещите се по банкета момче и момиче.

18-годишният В.Г. от пазарджишкото село Црънча е транспортиран от екип на Бърза помощ до болницата в Пазарджик, но лекарите само констатирали смъртта му. 15-годишната му спътница, която е от Пазарджик, е настанена в ортопедичното отделение с множество тежки контузии и с опасност за живота.

Шофьорът е тестван от екип на „Пътна полиция” с „дрегер”, като уредът отчел 0.48 промила алкохол, взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание.

Това е втората тежка катастрофа с пешеходци за последните 24 часа, след като снощи около 01 часа „Ауди А4” и БМВ се удариха на столичния бул. "България" и пометоха на тротоара 34-годишен мъж и 39-годишна жена, които впоследствие починаха.